Tasapainottavaa stoppia

 

Onko haasteenasi pysähtyminen?

Usko pois, villi veikkaukseni on, että tämä sama “ongelma” taitaa vaivata aika monia. On niin paljon kaikkea, koko ajan. TO DO -listat paukkuu tekemättömistä, roikkuvista asioista ja podet huonoa omaatuntoa, kun jaksaminen ei vaan riitä kaikkeen “mitä pitäisi” mukamas tehdä, mihin osallistua jne.

Tämä koskee myös minua itseäni.
Pysähtyminen oman itsen äärelle vaatii tietoista toimintaa. Ja jos sitä ei tee tietoisesti, niin pysähtymättä jää. Ja juuri tuo pysähtyminen on se juttu, joka vähentää stressiä jotakuinkin kaikessa muodossa. Huomaat, että kaikenlaiset ajatukset kiireestä poistuu, stressitasot laskee ja parempi olo valtaa kehon ja mielen.  Ja kun on pysähtynyt, voi paremmin ja jaksaa paremmin.

Pysähtyähän voi niin monella eri tavalla. Voit harrastaa mitä tahansa, mikä antaa sinulle hyvän mielen ja olon. Voit esim. piirtää, maalata, tanssia, joogata, urheilla, ulkoilla, rentoutua eri menetelmin. Tässä vain joitakin esimerkkejä. Jokaisella on omat juttunsa, miten saat itsesi pysähtymään OMAN ITSESI ÄÄRELLE. Kun uppoudut omaan juttuusi, niin kaikki muu unohtuu. Olet läsnä hetkessä.

Meikäläisellä TOP-ykkösenä on ulkoilu luonnossa ja äänimaljat. Äänimaljojen soinnut ovat niin maagisia, että ne yksinkertaisesti PYSÄYTTÄÄ sekä minut että myös hetken. Niihin voi upota määrittelemättömäksi ajaksi. Luonto taas on niin upea, voimaannuttava, kaunis kaikkina vuodenaikoina, maadoittava, kaikkia aisteja herättelevä. Kun havainnoin ympärilläni pienet yksityiskohdat, kauneuden, värit, äänet, tuulen, auringon, taivaan, lämpötilat, maan muodot, uppoudun huomaamattattani tilaan, jossa kaikki muu unohtuu.  Pysäyttää minut olemaan läsnä hetkessä. Ainoa mikä luonnossa ei unohdu on kuvaaminen. Napsin kuvia, koska se hetki ja se kuva eivät tule enää koskaan uudelleen. Se hetki  on vain kerran, juuri siinä paikassa ja ajassa.

POHDINTAA SINULLE:
Mikä on se sun juttu, jolla pysähdyt ja olet läsnä hetkessä? Kun tiedät vastauksen, lisää tietoisesti oivaltamaasi tapaa pysähtyä arjessasi.

 

Tunnustan, että on vaikka ja mitä “mitä pitäisi” tehdä.

Ja mitä tapahtuu sitten, kun ne muuttaa muotoon “huikeeeta, että voin“?
Ne saavat ihan erilaisen näkökulman asian aloittamiseen tai loppuun saattamiseen.  Osa asioista on niitä, mitkä ei huvita sitten missään muodossa (kun oma energia tuppaa kanavoitua sinne, missä on suurin into) mutta ne on vaan pakollisia, kuten esim. kaupassakäynti.

Aloita vaikka niillä, jotka ovat selviytymisen kannalta oleelliset ja teet ne jatkossa hymyissä suin. Silloin asiaan tarttuminen helpottuu ja sen tekeminen tuokin hyvän mielen. Esim. kaupassakäyminen tietää ruokaa, jota ilman ei voi olla. Ja kukaanhan ei kiellä käyttämästä kauppojen palveluita, jos noutopalvelu tai kotiin tilaaminen on sun juttu, niin pidä itsesi hengissä sillä toimintatavalla. Ja kaiken kukkuraksi voit tehdä tilauksen hymyissä suin, kun kaupassa kävelemiseen käytetty aika vapautuu muuhun toimintaan. Ja jos taas haluatkin hyödyntää kaikki laputetut tarjoustuotteet tai tutustua uutuuksiin valintaa tehdessäsi, niin sitten surffaat nettisivujen sijasta kaupan käytävillä hymyssä suin ja innostut uusista löydöistä tai olet niiiin kiitollinen kaikista tarjouksista, jotka olisi jääneet muutoin löytämättä. Tulipa sekin kauppareissu selätettyä,  joko verkossa tai livenä.

 

POHDINTAA SINULLE:
Voisitko vaihtaa näkökulmaa ja asiaan suhtautumista, jotta ei niin kivat jututkin siellä tekemättömien töiden listalla saisi sut hymyilemään?
Millaiset työkalut auttaisi just sua? Esim. liikuntaan liittyviä, kuten ohjausta joltakin ammattilaiselta, rentoutumiseen liittyviä esim. hengitystekniikan opettelua, valokuvaamiseen liittyviä esim. kameran asetukset.  Mikä on se aihepiiri mihin tarvitset työkaluja? Kun tiedät mitä tarvitset, etsi opettaja/ohjaaja/ryhmä/vertaistuki, jonka avulla pääset eteenpäin.

 

 

Perustin yrityksen marraskuussa 2017, koska haluan auttaa myös muita. Alussa oli energiahoitoja, kristallihoitoja, intialaista päähierontaa, enkelihoitoja- ja tulkintoja. Sitten tuli tiibetiläiset äänimaljat + muu soitinperhe, äänimaljahoidot ja sointukylvyt. Siitä luonnollisena jatkumona lisäksi vielä hevosten ja koirien äänimaljahoidot. Viimeisimpänä mukaan tulivat eteeriset öljyt ja niihin liittyvä hyvinvoinnin tukeminen.

Tarjoilen muutosta kaipaaville “tasapainottavaa stoppia”, pysähtymistä oman itsen äärelle äänimaljojen sointien avustamana. Koshien heleät soinnut, kongin kumu ja merirummun aallot antavat oman erityisen lisänsä soittoihin. Puhunkin usein, että lähden keikalle, koska sitähän tämä on, konsertin tarjoilemista osallistujille. Tarjoilen myös eteeristen öljyjen apua, niistä kiinnostuneille.

Sointukylvyt/äänimaljarentoutukset ovat eniten myyty palveluni, enkä yhtään ihmettele. Jokainen kerta on erilainen. Jokainen osallistuja on erilainen. Jokaisen osallistujan kehon- ja mielentila on erilainen.  Jokainen soittopaikka on erilainen. Jokaisen tapahtuman energia on erilainen. Äänimaljojen hoitavien sointujen konsertin voi yhdistää myös esim. luontojoogaan, rummutukseen, yin-joogaan, riippumattoiluun, työhyvinvointiin. Maljoja voi soittaa kalliolla, rannalla, nuotiolla, kodassa, olohuoneessa, salissa, puutarhassa… melkeinpä missä vaan.

Suurin osa sointukylpyihin osallistujista on äänimaljakonsertin jälkeen enimmäkseen unisia, syvärentoutuneita, käyneet unen ja valvetilan rajamailla. Jotkut nukahtavat, jotkut eivät uskalla luopua kontrollista ensimmäisellä kerralla, koska haluavat kuulla kaiken ja ovat enemmän tietoisesti koko ajan “mitä seuraavaksi” -tilassa. Jotkut saavat huikeat energiat ja voisivat/jaksaisivat tehdä vaikka ja mitä soiton jälkeen.

Tarjoilen myös intialaista päähierontaa, joka on todellinen stressipesu. Puolituntinen hemmottelu, jossa hoitavat kädet auttavat sinua laskeutumaan todella rentoutuneeseen tilaan. Erittäin hyväksi todetussa versiossani käsittelen hartianseutua, niskaa, päätä ja kasvoja.

Sen lisäksi, että äänimaljat ja intialainen päähieronta auttavat sinua pysähtymään erittäin tehokkaasti, ne auttavat myös erityisesti mikäli kärsit migreenistä, päänsärystä tai niskan ja pään alueen jännitystiloista. Jokaisella hierojalla ja äänimaljasoittajalla muodostuu oma kädenjälki uniikein soittimin.  Suosittelen kokeilemaan/osallistumaan eri tarjotaan, saat matkallesi jokaiselta jotakin.

 

POHDINTAA SINULLE:
Voisitko ajatella osallistuvasi paikkakunnallasi äänimaljatapahtumaan?
Antaisitko itsellesi luvan hemmotteluun varaamalla ajan intialaiseen päähierontaan?

 

Voit tutustua tarkemmin äänimaljahoitoihin/sointukylpyihin ja intialaiseen päähierontaan nettisivuillani.
Sivuilta löytyy tietoa myös siitä, kenelle nämä hoidot eivät sovellu.

 

 

Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia yliääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme.  Korvamme etsii alitajuisesti harmonisia rakenteita ja korvamme resonoivat ääniaaltojen kanssa, jotka
aivomme tunnistaessa synkronisoituvat harmonian tilaan. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu siis synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot synkronisoituvat harmonisiin ääniin. Ääni vaikuttaa meihin usealla eri tasolla: auditiivisesti kuuloaistin kautta, aivojen kautta, anatomisesti,
energiatasolla.

Äänen värähtely koskettaa kehossasi olevia soluja ja alkaa pikkuhiljaa poistamaan niihin kertyneitä jumeja. Energia alkaa virrata paremmin, kun “jumitilat” vähenee tai poistuu. Eri maljat tuottavat erilaisia taajuuksia toiset matalampia ja toiset korkeampia ja ne hoitavat sinua sekä kehon että mielen  ja sieluntasolla.

 

POHDINTAA SINULLE:
Oletko  huomannut miten kaikenlainen musiikki hoitaa sinua?
Kuuntelet tietyntyyppistä musiikkia iloon tai suruun. Kuuntelemasi musiikki vaikuttaa myös monella tasolla. Erilainen musiikki puhuttelee myös eri elämänvaiheissa.
Huomioi, että kuulokkeiden käyttö turvallisella äänenvoimakkuudella on suositeltavaa, mikäli samassa seurueessa kaikki eivät halua kuunnella samaa kuin sinä.

 

 

Järjestän erilaisia tapahtumia yksin ja yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Tsempataan toisiamme ja tehdään yhdessä. Kaikkien tapahtumien tavoitteena on auttaa osallistujia jollakin tasolla saavuttamaan muutosta elämässään. Koska kaikilla, jotka osallistuvat, on jonkinlainen tarve jollekin muutokselle. Se voi olla pientä tai suurta ja jokaisella erilainen.

Osallistun myös itse muiden järjestämille hyvinvointimessuille näytteilleasettajana.

 

Kursseja järjestän sekä lähikursseina että verkkokursseina.
Ajantasaiset tiedot kaikista kursseista löytyvät nettisivuiltani.

Tuletko pysähtymään yksin tai yhdessä muiden kanssa?

Tervetuloa!

Sanna

 

Tästä voit sukeltaa Hoitola Unelmakulman sivuille.

Voit tilata uutiskirjeen tästä.